КУД-овима озвучење, „Мераку” награда, Гоци торта и цвеће

Најбоље тачке са три смотре овогодишњег „Културног стваралаштва на селу” чиниле су програм синоћне етно вечери, саставног дела Фестивала „На Морави воденица стара”.

На стадиону за мале спортове наступили су фолклорни ансамбли Културно уметничких друштава „Буковик” (Мозгово), „Мерак” (Вукашиновац), „Младост” (Житковац), „Др Никола Јанковић – Ниџа” (Корман), „Алексиначки Рудник” и „Дејан Јовановић – Деша” (Тешица), вокални солисти Милош Радовановић, Љиљана Мијаиловић, Ирина Илић и Наталија Ђорђевић, инструменталиста Виобран Марковић и оркестар Бранка Стојковића.

Поред сплетова игара и изворних народних песама, ово вече, поред кише која није покварила веселу атсмоферу, биће упамћено и по лепом гесту Центра за културу и уметност који је сваком друштву поклонио озвучење, тонску миксету и звучне кутије. На тај начин ЦКУ је желео да подржи младе на селу и да омогући несметан рад током целе године.

Награду која је установљена прошле године и која је намењена Културно-уметничком друштву за свеукупан рад на очувању традиције и културне баштине, ове године припала је КУД-у „Мерак” из Вукашиновца.

Било је ово вече изненађења и за Гордану Живановић која је 16 година била задужена за реализацију „Стваралаштва на селу”. Она је цвећем, оригиналном тортом коју су красили етно мотиви и великим аплаузом присутних испраћена у пензију. Захваливши јој се на дугогодишњем истрајавању у очувању „Стваралаштва”, директорка ЦКУ Маја Радоман Цветићанин је поручила да је Гоца иако ће бити у пензији и даље добродошла као сарадник у будућим програмима оваквог карактера.

Вечерас од 21 сат одржаће се такмичење певача аматера а вече ће затворити Чеда Марковић и ансамбл „Грош” из Ниша.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =