Foto izložba

Uskoro kreću foto radionice

Zaljubljenici u fotografiju i foto-amateri imaće prilike da učestvuju u foto radionicama koje organizuje Centar za kulturu i umetnost. Prijava je otvorena do 20. marta, nakon čega će, u zavisnosti od broja polaznika, biti organizovane radionice.

Foto radionice će voditi majstor fotografije, Hadži Miodrag Miladinović, a njihovo trajanje zavisi od zaintresovanosti polaznika.

Foto izložba‒ Na prvoj radionici govorićemo o teorijskom delu fotografisanja, a zatim ćemo krenuti na teren i fotografisati, gde će svako od polaznika dobiti određenu temu koju će morati da obradi. Radionica će trajati mesec dana ili više, u zavisnosti od interesovanja polaznika, i na kraju ćemo napraviti jednu izložbu sa radovima polaznika ‒ rekao je za naš portal Hadži Miodrag Miladinović. 

Fotografije našeg sagovornika obišle su svet, učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim izložbama, a često je i član žirija za međunarodne izložbe fotografija na kojima učestvuju ljudi iz čitavog sveta.

‒ Polaznici ovih radionica moći će mnogo toga da nauče o fotografiji, pogotovo o kreativnoj fotografiji, kompoziciji i svim zanimljivostima fotografisanja. Bilo bi dobro da svako ima svoj fotoaparat, mada nije presudno, može i mobilni telefon, ali fotoaparat ima veće mogućnosti za fotografiju ‒ dodaje Miladinović. 

Foto radionice, pored edukacije, imaju i za cilj da podstaknu polaznike da i sami učestvuju na foto konkursima i izložbama van Aleksinca i u inostranstvu.

U Aleksincu postoji i Foto klub, koji okuplja fotografe, foto-amatere i ljubitelje fotografija u našoj opštini.

‒ Foto klub Aleksinac je slobodan za sve koji se bave fotografijom, ne plaća se nikakva članarina, često organizujemo izložbe članova kluba. Takođe se mogu učlaniti i u Foto savez Srbije, što nije neophodno. Članarina je 1500 dinara, a članovi dobijaju karticu kojom se potvrđuje bavljenje kreativnim, umetničkim fotografisanjem ‒ dodaje naš sagovornik. 

Prijave se mogu izvršiti lično u prostorijama Centra za kulturu i umetnost ili putem telefona: 064/809-28-38.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + 14 =