autobuska stanica Aleksinac

Савет и о одлуци Ниш-експреса: Укидање линија противзаконито, упућена пријава Саобраћајној инспекцији

Одбијањем захтева групе грађана и предузетника да им се омогући кретање возила у делу пешачке зоне, бивше улице Дракчета Миловановића, почела је седница Савета за безбедност Саобраћаја на путевима општине Алексинац. Поједини власници радњи у овој улици затражили су постављање сигнализације за утовар и истовар робе, као и доделу кључева за металне стубове. Како су објаснили чланови Савета, овакве измене нису могуће јер је тај део улице Дракчета Миловановића, након реконструкције преуређен у пешачку зону, намњену искључиво пешацима.

Једна од тема које се дотакао Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, током јучерашње седнице, била је и измена реда вожње Ниш-експреса, на који локална самоуправа није дала сагласност. Како је објашњено Ниш-експрес нема право да врши било какве измене у реду вожње или да укида одређене линије без сагласности локалне самоуправе. С обзиром да је овај превозник „на своју руку” решио да искључи поласке на појединим правцима у Општини Алексинац, упућена је пријава Саобраћајној инспекцији.

У наставку заседања упућен је налог комисији која ће изаћи на терен и у Горњем Љубешу одлучити да ли треба поставити огледала на општинском путу Житковац-Витковац, на раскрсници улица Леле Поповић и Нове Јастребачке, а такође и у Солунској улици у Прћиловици.

Седница Савета, Фото: Из архиве

Савет је одлучио да саобраћајни инспектор обиђе Рударску улицу у Суботинцу, саобраћајницу у којој се налази школа и да да предлог за њено санирања. Ову молбу Савету упутио је директор Основне школе „Свети Сава” у Суботинцу Небојша Ћирић, наводећи да је улица препуна рупа, небезбедна за саобраћај и да је потребно да се насипа одређеним материјалом. Такође, чланови Савета су, на основу захтева, упутили комисију за лежеће полицајце да обави бодовање предлоге за поствљање ових успоривача возила у Суботинцу и улици Петра Зеца у Алексинцу.

На предлог Полицијске станице Алексинац за набавку опреме потребне саобраћајној полицији Савет је одлучио да се покрене јавна набавка, а у наставку заседања Савет је добио извештај о одржаној Пажљивковој школској смотри.

Пред члановима Савета нашла су се и два питања одборника ДСС-а Ивана Димића, да ли је улица Леле Поповић (Београдски друм, прим. аут) свом својом дужином безбедна за пешаке и да ли општина Алексинац има ингеренције над овом улицом. Одговри на ова питања требало би да буду достављени секретару Скупштине, како је наведено, најкасније до 13. марта.

 

Један коментар

  1. Sa reči treba preći na dela.Problem javnog prevoza je od velikog znsčaja a ništa konkretno se ne radi po tom pitanju.Najviše ispaštaju oni koji plaćaju karte a onda nemaju autobus da stignu na posao.Svi sutobusi su proglašeni za đačke,pravi dnevni red vožnje a red vožnje ne postoj.U radne dane se uvodi subotnji red vožnje,autobus jednostavno ne dodje.Opštindko rukovodstvo treba da rešava probleme žitelja opštine ali to ne radi donose se zaključci ništa konkretno se ne dešava.U 21.veku sela su odsečena od grada ,od lekara

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =