Foto izložba

Ускоро крећу фото радионице

Заљубљеници у фотографију и фото-аматери имаће прилике да учествују у фото радионицама које организује Центар за културу и уметност. Пријава је отворена до 20. марта, након чега ће, у зависности од броја полазника, бити организоване радионице.

Фото радионице ће водити мајстор фотографије, Хаџи Миодраг Миладиновић, а њихово трајање зависи од заинтресованости полазника.

Foto izložba‒ На првој радионици говорићемо о теоријском делу фотографисања, а затим ћемо кренути на терен и фотографисати, где ће свако од полазника добити одређену тему коју ће морати да обради. Радионица ће трајати месец дана или више, у зависности од интересовања полазника, и на крају ћемо направити једну изложбу са радовима полазника ‒ рекао је за наш портал Хаџи Миодраг Миладиновић. 

Фотографије нашег саговорника обишле су свет, учествовао је на многим домаћим и међународним изложбама, а често је и члан жирија за међународне изложбе фотографија на којима учествују људи из читавог света.

‒ Полазници ових радионица моћи ће много тога да науче о фотографији, поготово о креативној фотографији, композицији и свим занимљивостима фотографисања. Било би добро да свако има свој фотоапарат, мада није пресудно, може и мобилни телефон, али фотоапарат има веће могућности за фотографију ‒ додаје Миладиновић. 

Фото радионице, поред едукације, имају и за циљ да подстакну полазнике да и сами учествују на фото конкурсима и изложбама ван Алексинца и у иностранству.

У Алексинцу постоји и Фото клуб, који окупља фотографе, фото-аматере и љубитеље фотографија у нашој општини.

‒ Фото клуб Алексинац је слободан за све који се баве фотографијом, не плаћа се никаква чланарина, често организујемо изложбе чланова клуба. Такође се могу учланити и у Фото савез Србије, што није неопходно. Чланарина је 1500 динара, а чланови добијају картицу којом се потврђује бављење креативним, уметничким фотографисањем ‒ додаје наш саговорник. 

Пријаве се могу извршити лично у просторијама Центра за културу и уметност или путем телефона: 064/809-28-38.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + four =