Teatar 91

Uskoro kasting „Teatra 91” za nove glumce

Gradsko pozorište „Teatar 91” trenutno ima samo nekoliko stalnih, dok deo ansambla čine gostujući glumci iz susednih pozorišta. Nakon što je došlo je do osipanja jedne ekipe glumaca „Teatra 91”, odnosno, dosta njih se zaposlilo, promenilo mesto prebivališta, a neki su otišli i van zemlje, u ovoj ustanovu su došli na ideju da urade prijem zainteresovanih za pozorište i glumu.

− Konkretno uzrast koji nam je neophodan za neki malo duži vremenski period su odrasli ljudi od 25 godina pa naviše, taj neki srednji kadar. Maltene sva deca koja završe školu glume, a završe je u srednjoj školi, kreću sa upisom na fakultete po Srbiji i retko ko od njih se zadrži u Aleksincu − ističe Milena Rašić, direktor Gradskog pozorišta „Teatar 91”. 

Aleksinačkom pozorišnom ansamblu mogu da pristupe svi oni koji su u mlađim danima bili polaznici škole glume, odnosno svi oni koji su imali dodira sa pozorištem i poznaju pozorišni život.

− Svi zainteresovani imaće na raspolaganju reditelje i dramaturge koji će raditi sa njima i koji će ih pripremiti da se aktivno uključe u rad pozorišta − dodala je direktorka. 

Bivši budući glumci mogu da se jave u prostorije pozorišta svakodnevno, a kasting će se održati onog momenta kada bude bio određeni broj upisanih osoba, najverovatnije za jedno mesec dana.

A kada je reč o broju potrebnih glumaca, tu nema pravila. U Teatru kažu da je glumaca potrebno uvek koliko god ih ima.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =