Škola

Upis u prvi razred isključivo telefonom ili mejlom

Upis učenika u prvi razred počeće 1. aprila i trajaće do kraja avgusta. Zbog novonastale situacije sa korona virusom i u osnovnim školama na teritoriji aleksinačke opštine upis prvaka obavljaće se mejlom, SMS porukom ili telefonskim pozivom.

U aleksinačkoj školi „Vožd Karađorđe” kažu da, sem novog načina prijavljivanja, neće biti nekih većih izmena kada je reč o upisu prvaka.

− Mi poslednjih desetak godina upisujemo tri odeljenja u niže razrede, četiri u više, a tako smo planirali i ove godine. Međutim, ukoliko bude veći broj dece nego što je predviđeno za tri odeljenja mi smo napravili alternativu, tako da smo ponudili četvrtog učitelja − rekao je Milan Veljković, direktor OŠ „Vožd Karađorđe”. 

Podaci potrebni za upis su ime i prezime deteta, matični broj deteta, ime jednog roditelja, adresa stanovanja i kontakt telefon. Ako se roditelji ili staratelji odlučite za upis telefonom ili SMS porukom, na jedan od brojeva koji se nalaze na zvaničnom sajtu ove obrazovne ustanove povratnu informaciju dobiće odmah. U slučaju da podatke za upis šalju mejlom, rok za povratnu informaciju je tri dana. I to se odnosi na dve aleksinačke škole „Vožd Karađorđe” i „Ljupče Nikolić”. Kada je reč o Osnovnoj školi „Aca Sinadinović” u Loćiki učenici se mogu prijavljivati mejlom ili telefonskim pozivom.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =