Brojilo

Ukoliko niste odmah pribeležite stanje sa brojila

Radnici aleksinačkog EPS-a jutros su izašli na teren kako bi i tokom vanrednog stanja evidentirali zaduženje potrošača i pribeležili potrošnju za prethodni mesec. Već nekoliko dana iz ovog preduzeća apeluju na građane da sami očitaju stanje na brojilu i to okače na ulazna vrata, kako bi se fizički kontakti sa potrošačima sveli na minimum tokom epidemije korona virusa.

U aleksinačkom EPS-u poručuju da će, za razliku od prethodnih meseci kada je beleženje stanja trajalo do 5. dana u mesecu, ovoga puta „čitanje struje” trajati nešto duže. Kako kažu, očekuju da ovaj posao završe do 8. aprila.

Ukoliko potrošnja iz bilo kog razloga nije evidentirana, građani treba sami da se jave i zaposlenima u Elektroprivredi izdiktiraju stanje na brojilu. U ovdašnjem pogonu ne preporučuju da se stanje šalje putem mejl adresa jer postoji rizik da poslata pošta završi u nepoželjnim mejlovima ili da se jednostavno previdi. Iz tog razloga je, kažu, mnogo sigurnije, da se građani jave telefonom na broj 018/802-065 i da na taj način obaveste zaposlene o svojoj potrošnji.

Građani račune mogu da plate svakog radnog dana i subotom od 7 do 12 sati, kada je EPS otvoren za rad sa strankama. Zaposleni u aleksinačkom pogonu kažu da je ovih dana bilo gužvi, jer su građani navikli da račune plaćaju krajem meseca, ali da je već danas znatno manje ljudi na šalterima.

Inače od početka vanrednog stanja rukovodstvo Elektroprivrede Srbije donelo je nekoliko mera kako bi potrošačima olakšalo izmirivanje dugovanja. Račune za februar, mart i april penzioneri će moći da plate naknadno bez obračunavanja kamate. Takođe, neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate, a sprovođenje postupaka izvršenja biće prekinuto u periodu od 90 dana. Svim redovnim platišama tokom trajanja vanrednog stanja biće omogućeno korišćenje popusta od pet, šest i sedam odsto, kao i subvencija, bez obzira na kašnjenje.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + one =