Sneg

Првоаприлски снег забелео општину

Да ли се ово пролеће шали са нама или не, ипак 1. април је освануо под снегом. Права зимска идила сачекала је јутрос мештане општине Алексинац.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода од синоћ па до јутрос у 9 сати на територији наше општине измерено је два до четири центиметара новог снега. С обзиром да пада влажан снег који се делимично топи, забележено је и од 2,5 до 7,8 литара воде по метру квадратном.

Највише снега и даље има у подјастребачком и централном делу општине. Највише падавина је у Породину, осам центиметара снега и 7,8 литара воде, док је у Гредетину и Глоговици измерено дупло мање падавина. На овим мерним местима било је четири центиметара снега, отопљеног снега у Гредетину три и по, а у Глоговици два и по литра.

Sneg

На мерном месту у Врћеновици било је три центиметара снега и 3,8 литара воде. У Мозгову и Рсовцу задржало се свега два центиметара снега и измерено је око 3,5 литара воде, односно отопљеног снега.

Према прогнози, снег ће падати током целог дана, док се престанак очекује крајем дана. У наредних неколико дана најављене су високе температуре и за очекивати је нагло топљење снега, а како је водостај Јужне Мораве на мерном месту код Алексинца тридесетак центиметара испод редовног нивоа за ово доба године, није известан сценарио из 2015. године када се Морава излила до ауто-пута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =