Saobraćaj

U prošloj godini najviše para za uređenje zona škola

Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac usvojen je i Izveštaj o realizaciji programa i korišćenje sredstava za finansiranje aktivnosti na unapređenju bezbednosti saobraćaja u 2018. godini. Savetu je lane na raspolaganju bilo šest miliona i 851 hiljada dinara, a utrošeno je pet miliona i 839 hiljada. Neutrošena sredstva od milion i 11 hiljada dinara biće preneta u 2019. godinu. Najviše sredstava u 2018. godini utrošeno je za uređenje zona škola, oko tri miliona i 125 hiljada dinara.

U prošloj godini ostvaren je prihod, najviše od novčanih kazni za prekršioce u oblasti saobraćaja, oko tri miliona 337 hiljada, a na raspolaganju je bilo i oko tri i po miliona dinara prenetih sredstava iz prethodnih godina.

Saobraćaj Članovi Saveta podržali su i predlog radne grupe da radi unapređenja bezbednosti saobraćaja u naselju Vakup budu postavljena dva saobraćajna ogledala. Jedno će biti montirano kod mosta na reci Moravici, a drugo sa leve strane pored trafo stanice u ulici Branka Golubović iz pravca Aleksinca. Iz Mesne zajednice Vakup su uputili zahtev i za regulisanje saobraćaja u aleksinačkoj ulici Južnomoravskih brigada, gde postoji veliki broj navodno nepropisno parkiranih automobila. Radna grupa Saveta smatra da ovaj problem treba rešiti tako što će se prema prekršiocima preduzimati mere u skladu sa zakonom nakon nabavke vozila za uklanjanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.

Reagujući po zahtevu Saveta mesne zajednice Tešica članovi radne grupe su predložili da se postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije pored osnovne škole izvrši u skladu sa postojećim Zaključkom o uređenju zona škola i da će se nakon uklanjanja rastinja pored kolovoza u samoj raskrsnici gledano iz pravca Draževca stvoriti dobra preglednost vozača koji dolaze iz pravca puta koji vodi ka GC Jelenac i da nema potrebe za postavljanjem saobraćajnog ogledala. Na putu ka GC Jelenac biće postavljen saobraćajni znak „put sa prvenstvom prolaza” sa dopunskom tablom „pružanje puta sa prvenstvom prolaza” sa desne strane kolovoza u oba smera, a u ulici koja se ukršta sa ovim putem biće postavljen znak „ustupanje prvenstva prolaza”.

I na ovoj sednici ukazano je na sveprisutan vandalizam kada su u pitanju stubići na trotoaru i saobraćajna ogledala.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − eight =