Kacamakijada

U nedelju Kačamakijada: Regata na Moravi, pa kuvanje kačamaka

U Moravskom Bujmiru privode se kraju pripreme za organizovanje ovogodišnje, 11. po redu Kačamakijade „Oj, Moravoˮ koja će biti održana u nedelju, 4. avgusta.

Slavoljub-Blagojevic‒ Kačamakijada će početi tradicionalnom regatom na Južnoj Moravi čiji je start u 10 sati 30 minuta kod mosta u Tešici. Očekujemo da će učesnici regate u Moravski Bujmir stići oko 13 sati. U 17 časova je otvaranje manifestacije i početak takmičenja u kuvanju kačamaka. Kačamak za goste, dakle van konkurencije, kuvaće prošlogodišnje pobednice Kačamakijade. Od 18 sati počeće program u kome će učestvovati članovi kulturno-umetničkih društava ‘Dejan Jovanović Deša’ iz Tešice i ‘Bukovik’ iz Mozgova. Na kraju programa biće proglašene i nagrađene najbolje takmičarske ekipe ‒ kaže za naš sajt član Organizacionog odbora manifestacije, Slavoljub Blagojević. 

KacamakijadaU sklopu Kačamakijade organizovan je i program pratećih aktivnosti. U saradnji sa aleksinačkim Centrom za kulturu i umetnost održana je likovna kolonija i književno veče na kome su se svojim ostvarenjima predstavili članovi Književnog kluba „Velimir Rajićˮ iz Aleksinca i Udruženja stvaralaca u kulturi „Zavičajˮ iz Žitkovca.

– Naša želja je da u nedelju što više ljudi dođe u Moravski Bujmir. Naše selo jeste malo, ali mi imamo veliko srce i rado dočekujemo sve dobronamernike ‒ poručio je na kraju član Organizacionog odbora ovogodišnje Kačamakijade, Slavoljub Blagojević. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four − three =