Kacamakijada

У недељу Качамакијада: Регата на Морави, па кување качамака

У Моравском Бујмиру приводе се крају припреме за организовање овогодишње, 11. по реду Качамакијаде „Ој, Моравоˮ која ће бити одржана у недељу, 4. августа.

Slavoljub-Blagojevic‒ Качамакијада ће почети традиционалном регатом на Јужној Морави чији је старт у 10 сати 30 минута код моста у Тешици. Очекујемо да ће учесници регате у Моравски Бујмир стићи око 13 сати. У 17 часова је отварање манифестације и почетак такмичења у кувању качамака. Качамак за госте, дакле ван конкуренције, куваће прошлогодишње победнице Качамакијаде. Од 18 сати почеће програм у коме ће учествовати чланови културно-уметничких друштава ‘Дејан Јовановић Деша’ из Тешице и ‘Буковик’ из Мозгова. На крају програма биће проглашене и награђене најбоље такмичарске екипе ‒ каже за наш сајт члан Организационог одбора манифестације, Славољуб Благојевић. 

KacamakijadaУ склопу Качамакијаде организован је и програм пратећих активности. У сарадњи са алексиначким Центром за културу и уметност одржана је ликовна колонија и књижевно вече на коме су се својим остварењима представили чланови Књижевног клуба „Велимир Рајићˮ из Алексинца и Удружења стваралаца у култури „Завичајˮ из Житковца.

– Наша жеља је да у недељу што више људи дође у Моравски Бујмир. Наше село јесте мало, али ми имамо велико срце и радо дочекујемо све добронамернике ‒ поручио је на крају члан Организационог одбора овогодишње Качамакијаде, Славољуб Благојевић. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + seven =