Naplatna-rampa-Nais

Која је нова цена путарине Алексинац-Ниш?

О повећању цена путарине се говори више месеци, а нови ценовник на снагу је ступио пре неколико дана. Ипак, пошто су измене свеже дешава се да возачи пренебрегну ову информацију, па се изненаде када на наплатној станици виде нову цену. Зато је наша екипа проверила која је нова цена путарине између Алексинца и Ниша.

Пре проласка кроз наплатну рампу Наис возачи из правца Алексинца треба да припреме 90 динара, што је за 10 динара више него раније. То значи да је за одлазак до Ниша и назад ауто-путем сада потребно издвојити 180 динара.

Изгледа да овдашње возаче, очекују још неке промене. Како преносе медији, да би се убрзао саобраћај кроз Србију, Ниш ће добити четири мање наплатне станице, а рампе Наис и Дољевац ће бити уклоњене. У току је градња рампе на улазу у Ниш из правца Алексинца, а накнадно ће бити изграђене и рампе Ниш-југ, Ниш-Малча и Ниш-исток.

Путарина на овим рампама наплаћиваће се према важећем ценовнику путарине, али ће за локалце, како је најављено, бити уведене градске карте.

 

2 коментара

  1. Zašto ne ukinu naplatnu rampu Bubanj potok? Zašto samo Beograd besplatno koristi auto put? Postaviti naplatne rampe na svakom isključenju u Bg i ukinuti Bubanj potok

    1. Bubanj potok će i biti rampa za Beograd. Obilaznica će biti zvanični autoput, a kroz Brograd će postati put niže klasifikacije. Naravno, za 50tak godina, ali jeste takav sled događaja.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + sixteen =