U nedelju akcija suzbijanja krpelja i komaraca

Novi ciklusi akcija suzbijanja krpelja i komaraca u organizaciji Opštinske uprave opštine Aleksinac počeće u nedelju 15. septembra.

Drugi cuklus suzbijanja krpelja vršiće se uređajima sa zemlje u parku Brđanka i drugim manjim zelenim površinama u Aleksincu, Starom i Novom groblju i neformalnim izletištima u okolini, parkovima na Al. Rudniku i u Žitkovcu, na uređenom delu obale Bovanskog jezera i na memorijalnim mestima na istim lokacijama i u istom obimu kao i prethodnih godina.

Treći ciklus suzbijanja odrasle forme komaraca vršiće se u skraćenom obimu u odnosu na prethodni ciklus, odnosno vršiće se samo na dostupnim površinama na obalama Moravice kroz naselja Kraljevo, Vakup i Aleksinac, na obalama Južne Morave kod Aleksinca, starog toka Južne Morave kod Al. Bujmira, Žitkovačke bare i bare uz naselja Srezovac i G. Ljubeš, a osim toga i u parku Brđanka u Aleksincu, dok će se suzbijanje larvi komaraca vršiti u barama, iskopima, kanalima na teritoriji opštine i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima toka reke Moravice.
Da bi se akcije uspešno realizovale i izbegle neželjene posledice mole se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama i ne izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Ukoliko vremenske prilike to dozvole, sve navedene akcije bi trebalo da budu u potpunosti okončane u ponedeljak 16. septembra, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika planirane aktivnosti će se odložiti za naredni dan.

Detaljnije informacije o lokacijama i toku akcije zainteresovani mogu dobiti od Vladimira Nikodijevića, rukovodioca akcije ispred Opštinske uprave opštine Aleksinac na telefon 060/ 218-22-44.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − three =