U Lipovcu se okupljaju ljubitelji pisane reči

Četvrti forum Čitalića biće održan od sutra pa do nedelje u Lipovcu, kao predaktivnost za narednu godinu koja je za Čitaliće jubularna.

− Mali je jubilej od 10 godina u odnosu na velike događaje koje grad i naša književna scena obeležavaju, ali smo mi srećni što ćemo deo projektnih aktivnosti moći da posvetimo i ovom desetogodišnjem radu. Tema naredne godine biće najavljena na forumu u Lipovcu, gde će se susresti koordinatori, bibliotekari, nastavnici, mentori i zainteresovani ljubitelji našeg projekta. Dakle, biće ovo jedna riznica različitih informacija i vrelo novih ideja za nove Čitaliće u školskoj 2021/22. − rekla je Maja Radoman Cvetićanin, idejni tvorac Čitalića.

Prema najavi na forumu će govoriti dr Elizabeta Karalić, Ivan Stamenković, Vesna Ćorović Butrić, Goran Maksimović, Željko Mladenović, Duško Babić i Dragoljub Danilović. Svako će iz svog delokruga rada govoriti o zanimljivim temama, o Dušku Radoviću, Simi Matavulju, o čitanju, o lektirama učenika od prvog do četvrtog razreda, o Učiteljskoj školi Aleksinačkoj koja slavi 150 godina ove godine, o Srpskoj književnoj zadruzi koja sledeće godine slavi 130 godina. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + twenty =