U Boljevac po medalje

Boljevac, gradić u podnožju mističnog Rtnja, biće u subotu domaćin 46. Olimpijskih seoskih igara Srbije, na kojima će učestvovati i stotinak takmičara sa područja opštine Aleksinac.

‒ U Olimpijskim seoskim igarama učestvovali su predstavnici 26 mesnih zajednica, a najveće interesovanje i ove godine je bilo za nadmetanje u malom fudbalu. Pre početka takmičenja, obišli smo izvestan broj mesnih zajedica i u razgovoru sa njihovim predsednicima predočili značaj ovakve manifestacije za seoska naselja i sport na selu. U svim diciplinama ove godine učestvovalo je više od 300 takmičara. Prošle godine na na republičkom finalu u Koceljevi osvojili smo deset medalja, a sada očekujem još bolje rezultate ‒ kaže Srba Milovanović, saradnik za sport Sportsko-rekreativnog centra Aleksinac (SRCA). 

U deset sportskih disciplina boje aleksinačke opštine braniće ekipe iz devet mesnih zajednica, i to: Aleksinački Rudnik (mali fudbal i kros), Gornji Ljubeš (basket – muški i odbojka – ženska i muška ekipa), Loćika (stoni tenis i narodni višeboj, muške ekipe), Veliki Drenovac (stoni tenis – ženska ekipa), Tešica (pikado – muška i ženska ekipa), Vakup (nadvlačenje konopca), Korman (šah, muška ekipa), Draževac (streljaštvo – muška ekipa) i Lipovac (streljaštvo – žene).

Svečano otvaranje Olimpijade je u 10 sati, kada će se olimpijcima obratiti predsednik opštine Boljevac dr Nebojša Marjanović, zatim predsednik Saveza za rekreativni sport Republike Srbije prof. dr Predrag Gavrilović, kao i predstavnici Ministarstva za omladinu i sport i Sportskog saveza Srbije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =