У Бољевац по медаље

Бољевац, градић у подножју мистичног Ртња, биће у суботу домаћин 46. Олимпијских сеоских игара Србије, на којима ће учествовати и стотинак такмичара са подручја општине Алексинац.

‒ У Олимпијским сеоским игарама учествовали су представници 26 месних заједница, а највеће интересовање и ове године је било за надметање у малом фудбалу. Пре почетка такмичења, обишли смо известан број месних заједица и у разговору са њиховим председницима предочили значај овакве манифестације за сеоска насеља и спорт на селу. У свим дициплинама ове године учествовало је више од 300 такмичара. Прошле године на на републичком финалу у Коцељеви освојили смо десет медаља, а сада очекујем још боље резултате ‒ каже Срба Миловановић, сарадник за спорт Спортско-рекреативног центра Алексинац (СРЦА). 

У десет спортских дисциплина боје алексиначке општине браниће екипе из девет месних заједница, и то: Алексиначки Рудник (мали фудбал и крос), Горњи Љубеш (баскет – мушки и одбојка – женска и мушка екипа), Лоћика (стони тенис и народни вишебој, мушке екипе), Велики Дреновац (стони тенис – женска екипа), Тешица (пикадо – мушка и женска екипа), Вакуп (надвлачење конопца), Корман (шах, мушка екипа), Дражевац (стрељаштво – мушка екипа) и Липовац (стрељаштво – жене).

Свечано отварање Олимпијаде је у 10 сати, када ће се олимпијцима обратити председник општине Бољевац др Небојша Марјановић, затим председник Савеза за рекреативни спорт Републике Србије проф. др Предраг Гавриловић, као и представници Министарства за омладину и спорт и Спортског савеза Србије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − two =