Socijalista

U Aleksincu: Lokalni izbori „posvađali” Vulinove socijaliste

Predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore u Aleksincu, bez obzira u kom obimu će opozicija učestvovati, biće veoma zanimljiva i praćena raznim političkim trzavicama. Takav sled događaja već su nagovestila zbivanja u Opštinskom odboru Pokreta socijalista, gde je došlo do ostavke predsednika i jednog od osnivača ove partije na republičkom nivou Slaviše Jovanovića. On je na jučerašnjoj sednici odbora podneo ostavku smatrajući to moralnim činom, pošto njegov predlog da na lokalne izbore Pokret socijalista u Aleksincu izađe u koaliciji sa Ujedinjenom seljačkom strankom i Karićevim Pokretom snaga Srbije BK nije prihvaćen.

Umesto Slaviše Jovanovića izabran je tročlano radno telo na čelu sa Draganom Jovanovićem Lerom, koje će ovu funkciju obavljati do izbora.

U međuvremenu, prema našim nezvaničnim informacijama, bilo je kontakata između aleksinačkog SNS-a i Pokreta socijalista i razgovora o saradnji, ali to nije izmenilo situaciju kada su u pitanju lokalni izbori, pošto su naprednjaci već predali svoju listu.

Već ranije su pojedine informacije koje su stizale iz tabora naprednjaka ukazivale da između rukovodstava najjače političke stranke SNS, Pokreta socijalista i Ujedinjene seljačke stranke, odnosi nisu baš najbolji, što je donekle potvrđeno i sastavom koalicione liste za lokalne izbore „Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Slaviša Jovanović, koji je bio i odbornik u Skupštini opštine Alksinac na koalicionoj listi sa SNS, a koji je na početku mandata čestokritikovao pojedine poteze i kadrove aleksinačkih naprednjaka, u razgovoru za naš medij kaže da su nesuglasice u opštinskom odboru nastale pošto je većina članova poistovećivala lokalnu i republičku izbornu listu.

Narodni poslanik i lider Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, koji je na republičkoj koalicionoj izbornoj listi SNS, potvrdio nam je da će USS u Aleksincu najverovatnije sama izaći na lokalne izbore, odnosno uputio nas je na predstavnike ove stranke u Aleksincu, pre svega Momčila Antanaskovića, aktuelnog člana opštinske vlade. Antanasković nam je potvrdio da će ova stranka izaći na lokalne izbore u Aleksincu, bilo samostalno ili sa nekim u koaliciji.

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − 9 =