Ukradene bebe

Млађан из Д. Адровца, прва доказано отета беба, на састанку с премијерком

У Влади Републике Србије, а на позив премијерке Ане Брнабић, данас је одржан састанак са представницима три од пет позваних удружења која се баве проблематиком отетих и несталих беба о хитном формирању комисије. У делегацији једног од удружења био је и Млађан Радивојевић из Доњег Адровца, прва доказано отета беба у Србији.

О току овог састанка председник Удружења за истину и правду о бебама Радиша Павловић за наш медиј рекао је да су показали документацију где се несумњиво доказује отмица беба у српским породилиштима, пре свега, у Млађановом случају.

̶ Највећи је проблем до сада у ‘беби афери’ је управо било поступање тужилаштава. Значи то смо као проблем навели, да имамо неједнако поступање и да се надамо убрзаном формирању саме комисије. Ми смо пре свега људи који траже своју живу децу. То смо презентовали и врху државе и премијерки која је апсолутно схватила тежину проблема, пружила је руку и отворена врата – рекао је Павловић. 

Mlađan
Млађан Радивојевић, прва доказано украдена беба у Србији, извор: фејсбук

Павловић је још рекао да њима новац никако није приорите, већ правда и истина, додајући да сваки родитељ након тога има право да тражи своју сатисфакцију, пре свега за децу и за своју породицу.

Нажалост, Павловић је и овога пута говорио о подељености у ставовима између пет постојећих удружења у држави, која се баве салучајевима отетих беба.

Предузимамо одговорност за будуће кораке 

На званичном сајту Владе Републике Србије обкављено је да премијерка истакла да је приоритет формирање комисије за прикупљање чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Републици Србији, која је усаглашена амандманима на Закон непосредно пре његовог усвајања.

– Не можемо да исправимо пропусте који су раније учињени, али преузимамо одговорност за све што се буде радило у будућности – поручила је премијерка.

 

Један коментар

  1. Radisa Pavlovic je mnogo puta izneo neistine pa i ovog puta.
    Mladjan Radivojevic nije dokazana ukradena beba, jer ne mpostoje bioloski roditelji, DNK analiza sa bilo kim ko je i eventualno njegova bioloska porodica. Ne postoji presuda ni jednog suda ni tuzilastva. Apsolutno ne postoji nista sto dokazuje ovu tvrdnju. Apelujem na novinare a i sam sam novinar, da pre objavljivanja bilo koje ovakve vesti uz tekst stave i dokaz. Pavlovic je sirokoj javnosti poznat kao neko ko cesto manipule javnost sa neistinitim podacima. Sve vezano za nestale bebe pitajte nase pravnike (nestalebebe@yahoo.com)
    s postovanjem
    V.Cicarevic

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 3 =