Aleksinac

U aleksinačkim trgovinama: Ograničeno maksimalno radno vreme

Iz Štaba za vanredne situacije u opštini Aleksinac podsećaju trgovce da, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije od 21. marta, svoje radno vreme treba da prilagode novonastaloj situaciju izazvanoj korona virusom. Rad maloprodajnih objekata treba organizovati tako da za vreme vanrednog stanja trgovine sa potrošačima mogu raditi od ponedeljka do petka u vremenu od 7 do 15 časova, a subotom za građane starije od 65 godina od 4 do 7 sati, a za ostale od 8 do 12 sati. Nedelja je neradan dan.

Trgovac, odnosno trgovine, mogu, u skladu sa svojim mogućnostima i interesima da odrede radno vreme, ali ono mora da bude u okviru preporuka i odluka Vlade Srbije. Znači, ne posle 15 sati ni pre 7 radnim danom, odnosno subotom ne posle 12 sati. U nedelju sve radnje moraju da budu zatvorene.

Takođe, u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača, u skladu sa Obaveštenjem objavljenim na internet prezentaciji Vlade R. Srbije 21. marta 2020. godine: https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

U dopisu opštinskog Štaba za vanredne situacije poslato našem mediju stoji da je „sve navedene preporuke potrebno sprovesti odmah”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − eight =