Dan PU Lane

Tražila se karta više za predstavu „Lanetovih” mališana

Dan Svetih Ćirila i Metodija obeležen je kao krsna slava i Dan Predškolske ustanove „Lane”. Program je po tradiciji počeo u centralnom objektu u Mišićevoj ulici sečenjem slavskog kolača i prigodnom priredbom mališana iz starije vaspitne grupe. Priredba je bila protkana resitalom posvećenom svetoj solunskoj braći i folklornim igrama.

Dan PU Lane

Ovom prilikom direktorka ustanove Violeta Popović uručila je zahvalnice čelnicima lokalne samouprave, predsedniku Opštine Nenadu Stnkoviću, njegovom zameniku Čedomiru Rakiću i načelniku Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Draganu Jovanoviću, kao i predstavnicima JP za puteve, Centra za kulturu i umetnost i Gradskog pozorišta „Teatar 91”.

Dan PU Lane

„Pričaću o vašoj čudnoj šumi svima, nek znaju da ‘Lane’ ogromno srce ima” bila je jedna od poruka sa priredbe koja je održana u prepunoj sali Doma kulture. I ove godine vaspitačice i mališani pripremili su sjajnu predstavu koju krase svi elementi pravog pozorišta.

Kakva je to „Čudna šuma” i šta se sve u njoj dešava pokazali su mališani iz mešovite grupe u Visokoj školi za vaspitače, pripremne predškolske grupe u Gimnaziji i deca vaspitnih grupa celodnevnog boravka. Priredba „Čudna šuma” završena je istoimenom pesmom JU grupe i igrom svih učesnika.

Ove godine za tradicionalni nastup mališana u Domu kulture štampane su ulaznice, a interesantno je da se tražila karta više. Zato će građani koji su propustili priliku da „Čudnu šumu pogledaju danas, ovaj scenski prikaz moći da vide već u utorak, 4. juna, u 12 sati, takođe u Domu kulture.

Dan PU Lane

Praznik Svetog Ćirila i Metodija, ove godine se prvi put obeležava i kao državni praznik. Novom dopunom Zakona o državnim i drugim praznicima, koju je nedavno usvojila Vlada Republike Srbije, ovaj datum praznovaće se kao državni praznik, ali će biti radni dan.

Ovaj datum obeležava se kao Dan slovenske pismenosti u znak sećanja na 863. godinu kada su svetitelji Ćirilo i Metodije krenuli na misionarski put među Slovene u Moravsku.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + 14 =