Dan PU Lane

Тражила се карта више за представу „Ланетових” малишана

Дан Светих Ћирила и Методија обележен је као крсна слава и Дан Предшколске установе „Лане”. Програм је по традицији почео у централном објекту у Мишићевој улици сечењем славског колача и пригодном приредбом малишана из старије васпитне групе. Приредба је била проткана реситалом посвећеном светој солунској браћи и фолклорним играма.

Dan PU Lane

Овом приликом директорка установе Виолета Поповић уручила је захвалнице челницима локалне самоуправе, председнику Општине Ненаду Стнковићу, његовом заменику Чедомиру Ракићу и начелнику Одељења за општу управу и друштвене делатности Драгану Јовановићу, као и представницима ЈП за путеве, Центра за културу и уметност и Градског позоришта „Театар 91”.

Dan PU Lane

„Причаћу о вашој чудној шуми свима, нек знају да ‘Лане’ огромно срце има” била је једна од порука са приредбе која је одржана у препуној сали Дома културе. И ове године васпитачице и малишани припремили су сјајну представу коју красе сви елементи правог позоришта.

Каква је то „Чудна шума” и шта се све у њој дешава показали су малишани из мешовите групе у Високој школи за васпитаче, припремне предшколске групе у Гимназији и деца васпитних група целодневног боравка. Приредба „Чудна шума” завршена је истоименом песмом ЈУ групе и игром свих учесника.

Ове године за традиционални наступ малишана у Дому културе штампане су улазнице, а интересантно је да се тражила карта више. Зато ће грађани који су пропустили прилику да „Чудну шуму погледају данас, овај сценски приказ моћи да виде већ у уторак, 4. јуна, у 12 сати, такође у Дому културе.

Dan PU Lane

Празник Светог Ћирила и Методија, ове године се први пут обележава и као државни празник. Новом допуном Закона о државним и другим празницима, коју је недавно усвојила Влада Републике Србије, овај датум празноваће се као државни празник, али ће бити радни дан.

Овај датум обележава се као Дан словенске писмености у знак сећања на 863. годину када су светитељи Ћирило и Методије кренули на мисионарски пут међу Словене у Моравску.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + sixteen =