Sutra se završava 3. ZIPO festival: Regionalnom pozorištu iz Novog Pazara najviše nagrada

Nakon večerašnje predstave „Pitam se, pitam, koliko sam bitan” završen je takmičarski deo 3. Zimskog pozorišnog festivala za decu. Stručni žiri u sastavu Branislav Nedić, dramaturg i predsednik žirija, Aleksandar Pejaković, reditelj i Miloš Jagodić, takođe reditelj, doneo je odluku o laureatima ovogodišnjeg pozorišnog festivala za decu.

‒ Pre proglašenja ovogodišnjih laureata, želeli bismo da istaknemo izuzetan značaj Zimskog dečjeg festivala u Aleksincu i da podržimo rad Gradskog pozorišta, kao organizatora. Već treću godinu zaredom, festival okuplja značajna pozorišta Srbije, a pune sale i zadovoljna publika potvrđuju i opravdavaju postojanje ovakvog festivala. Takođe, izuzetnu pohvalu upućujemo i Gradskoj upravi opštine Aleksinac, koja prepoznaje značaj ovakvih i sličnih kulturnih događaja i maksimalno ih podržava ‒ stoji u tekstu odluke žirija 3. Zimskog pozorišnog festivala za decu.

Nakon odgledanih pet takmičarskih predstava pozorišta iz cele Srbije, žiri je odlučio da nagrada za najbolju kostimografiju pripadne Pozorištu lutaka iz Niša za kostim u predstavi „Palčica”,

Nagrada za najbolji kostim pripala je predstavi “Palčica”Nagrada za najbolju scenografiju, prema odluci žirija, odlazi u ruke Ani Kolbjanovoj za scenografiju predstave „Nije lako biti dete”, Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je predstavi “Nije lako biti dete”

Jednoglasnom odlukom žirija nagrada za glumca festivala pripala je Jeleni Trkulji za kreaciju nekoliko uloga u predstavi „Pitam se, pitam, koliko sam bitan”, Pozorišta „Boško Buha” iz Beograda.

Jelena Trkulja – dobitnica nagrade “Najbolji glumac festivala”

I na samom kraju, nagrada za najbolju režiju i predstavu u celini dodeljuje se Miodragu Dinuloviću i Regionalnom pozorištu Novi Pazar za predstavu „Nije lako biti dete”, kao i nagrada za najbolju epizodnu ulogu, koja je pripala Kristini Jevtović, glumici ovog pozorišta, za uloge Mame i Bake.

Glumci Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara

Svečana ceremonija uručenja nagrada biće održana sutra od 19 sati, nakon koje će biti odigrana i predstava u čast nagrađenih. Kruševačko pozorište zaokružiće ovogodišnji Zimski pozorišni festival za decu predstavom „Vilinska kočija”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + nine =