Сутра се завршава 3. ЗИПО фестивал: Регионалном позоришту из Новог Пазара највише награда

Након вечерашње представе „Питам се, питам, колико сам битан” завршен је такмичарски део 3. Зимског позоришног фестивала за децу. Стручни жири у саставу Бранислав Недић, драматург и председник жирија, Александар Пејаковић, редитељ и Милош Јагодић, такође редитељ, донео је одлуку о лауреатима овогодишњег позоришног фестивала за децу.

‒ Пре проглашења овогодишњих лауреата, желели бисмо да истакнемо изузетан значај Зимског дечјег фестивала у Алексинцу и да подржимо рад Градског позоришта, као организатора. Већ трећу годину заредом, фестивал окупља значајна позоришта Србије, а пуне сале и задовољна публика потврђују и оправдавају постојање оваквог фестивала. Такође, изузетну похвалу упућујемо и Градској управи општине Алексинац, која препознаје значај оваквих и сличних културних догађаја и максимално их подржава ‒ стоји у тексту одлуке жирија 3. Зимског позоришног фестивала за децу.

Након одгледаних пет такмичарских представа позоришта из целе Србије, жири је одлучио да награда за најбољу костимографију припадне Позоришту лутака из Ниша за костим у представи „Палчица”,

Награда за најбољи костим припала је представи “Палчица”Награда за најбољу сценографију, према одлуци жирија, одлази у руке Ани Колбјановој за сценографију представе „Није лако бити дете”, Регионалног позоришта из Новог Пазара.

Награда за најбољу сценографију припала је представи “Није лако бити дете”

Једногласном одлуком жирија награда за глумца фестивала припала је Јелени Тркуљи за креацију неколико улога у представи „Питам се, питам, колико сам битан”, Позоришта „Бошко Буха” из Београда.

Јелена Тркуља – добитница награде “Најбољи глумац фестивала”

И на самом крају, награда за најбољу режију и представу у целини додељује се Миодрагу Динуловићу и Регионалном позоришту Нови Пазар за представу „Није лако бити дете”, као и награда за најбољу епизодну улогу, која је припала Кристини Јевтовић, глумици овог позоришта, за улоге Маме и Баке.

Глумци Регионалног позоришта из Новог Пазара

Свечана церемонија уручења награда биће одржана сутра од 19 сати, након које ће бити одиграна и представа у част награђених. Крушевачко позориште заокружиће овогодишњи Зимски позоришни фестивал за децу представом „Вилинска кочија”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =