Doder

Promocija romana o zabranjenoj ljubavi Srbina i Albanke

Pisanjem mogu da se bave svi, neki sa više, neki sa manje uspeha, ali kada novinar sa iskustvom uzme pero u svoje ruke, onda bez sumnje nastaje književno delo koje zavređuje pažnju. Milorad Doderović, koji se već 40 godina profesionalno bavi novinarstvom, rešio je da svoja iskustva, zapažanja, ideje, misli pretoči u roman prvenac „Hodžina kći”, koji je zbog same tematike, istančanog izraza i stila privukao veliku pažnju javnosti.

Hodžina kći Okvir za priču o zabranjenoj ljubavi između Srbina i Albanke pisac je pronašao baš u svom zavičaju, Gornjoj Jablanici, pa je i samo delo utemeljeno na realnim osnovama.

Posle Beograda, Niša i Novog Sada, roman „Hodžina kći” biće promovisan u Aleksincu. Na promociji, koja je zakazana za sutra (13. mart) u 19 sati govoriće autor romana Milorad Doderović.

Doderović je od 1994. godine stalni akreditovani dopisnik programa na srpskom jeziku australijskog državnog SBS radija. Pored romana prvenca, napisao je i političku biografiju lidera kosovskih Srba Miroslava Šolevića „Kako se dogodio Šolević”, zatim knjigu odabranih intervjua pod naslovom „Držim vas za reč”, monografiju o poznatoj niškoj ugostiteljskoj porodici Mandić „Amerikanac u Nišu”, kao i knjigu „Borci plaču posle rata”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − eight =