Sutra počinje Aleksinački letnji festival

Ovogodišnji Aleksinački letnji festival biće otvoren sutra, koncertom Aleksinačkog gradskog orkestra u 20 sati i 30 minuta na platou Doma kulture.

‒ U narednim danima Aleksinčane očekuju zanimljivi programi na platou ispred Doma kulture, u amfiteatru ispred biblioteke i u dvorištu Zavičajnog muzeja. Programi su raznovrsni, od predstava za decu koje ćemo obično da gledamo petkom, subotom, preko monodrama, duodrama koje će biti u Zavičajnom muzeju, do koncerata malih formi ‒ rekla je za naš portal, direktor Centra za kulturu i umetnost, Maja Radoman Cvetićanin. 

U subotu, 14 juna, odigraće se dve predstave. Predstavu za decu „Doživljaji mačka Tošeˮ na platou Doma kulture odigraće glumac Miloš Krstović, dok će od 20 sati i 30 minuta na programu biti predstava „Lina, od kamena tvrđaˮ glumice Vesne Stanković u dvorištu Zavičajnog muzeja.

‒ Program je bogat i raznovrstan. Naći će svako za sebe ponešto, a verujem da će najmlađi biti najzadovoljniji. Osim Aleksinačkog letnjeg festivala, za klince ćemo u toku leta organizovati različite radionice o kojima ćemo naknadno obavestiti zainteresovane ‒ dodaje direktorka Cvetićanin. 

Tokom trajanja ALEF-a, počinje i „leto u muzejuˮ. Zavičajni muzej će biti otvoren svakog radnog dana i subotom u periodu od 16 do 20 sati, ili nešto duže u zavisnosti od planiranog programa koji će biti održan u samom muzeju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + thirteen =