Сутра почиње Алексиначки летњи фестивал

Овогодишњи Алексиначки летњи фестивал биће отворен сутра, концертом Алексиначког градског оркестра у 20 сати и 30 минута на платоу Дома културе.

‒ У наредним данима Алексинчане очекују занимљиви програми на платоу испред Дома културе, у амфитеатру испред библиотеке и у дворишту Завичајног музеја. Програми су разноврсни, од представа за децу које ћемо обично да гледамо петком, суботом, преко монодрама, дуодрама које ће бити у Завичајном музеју, до концерата малих форми ‒ рекла је за наш портал, директор Центра за културу и уметност, Маја Радоман Цветићанин. 

У суботу, 14 јуна, одиграће се две представе. Представу за децу „Доживљаји мачка Тошеˮ на платоу Дома културе одиграће глумац Милош Крстовић, док ће од 20 сати и 30 минута на програму бити представа „Лина, од камена тврђаˮ глумице Весне Станковић у дворишту Завичајног музеја.

‒ Програм је богат и разноврстан. Наћи ће свако за себе понешто, а верујем да ће најмлађи бити најзадовољнији. Осим Алексиначког летњег фестивала, за клинце ћемо у току лета организовати различите радионице о којима ћемо накнадно обавестити заинтересоване ‒ додаје директорка Цветићанин. 

Током трајања АЛЕФ-а, почиње и „лето у музејуˮ. Завичајни музеј ће бити отворен сваког радног дана и суботом у периоду од 16 до 20 сати, или нешто дуже у зависности од планираног програма који ће бити одржан у самом музеју.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =