Šumatovac među najboljima u Srbiji

U Lazarevcu je održan karate turnir „Trofej Unije” na kome su proglašeni najuspešniji klubovi i takmičari po uzrasnim kategorijama u katama i borbama u protekloj 2019.godini. Među najuspešnijima u Srbiji je Karate klub Šumatovac koji je u konkurenciji 27 klubova osvojio visoko šesto mesto. U kategoriji mlađih kadetkinja do 13 godina, priznanje je dobila članica Šumatovca Emina Mladenović.

Priznanja su dobili i takmičari koji su ostvarili rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima kao članovi selekcija Srpske karate unije, a koji nisu izabrani za najbolje u svojim uzrasnim kategorijama . Oni su dobili Priznanje za ostvarene izuzetne rezultate, a među dobitnicima su i takmičari Šumatovca: Nikola Ristić u disciplini borbe, Luka Aleksić, Milica Milovanović, Kristina Pavlović i Teodora Pavlović u disciplinama kate pojedinačno i ekipno.

Na ovom turniru nastupilo je 27 klubova sa oko 300 takmičara svih uzrasta.

Posle dodele priznanja , članovi Šumatovca su se takmičili na turniru i osvojili 11 medalja – po četiri zlatne i srebrne i tri bronzane.

Zlatne medalje u svojim kategorijama u katama osvojili su:Marija Aleksić u katama pojedinačno i kata timovi „Šumatovac 1” (Teodora Pavlović, Kristina Pavlović, Milica Milovanović), „Šumatovac 2” (Marija Aleksić, Milica Jovanović, Emina Mladenović) i „Šumatovac 3” (Luka Aleksić, Petar Živković, Luka Đorđević). Srebrne medalje u katama pojedinačno osvojili su Hrista Nikolić, Luka Aleksić i Emina Mladenović, a u borbama Nikola Ristić. Bronzana odličja u katama pojedinačno izborili su Lana Nikolić, Teodora Pavlović i Milica Jovanović.

Uručena su i priznanja i utešne medalje za prvi nastup, a dobili su ih: Katarina Vlajić, Lenka Radenković, Anja Janketić, Una Marković, Vasilije Tasić i Ilija Maljenović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + seven =