SPS i JS

За локалне изборе у Алексинцу: Проглашена коалициона листа СПС-ЈС

Општинска изборна комисија у Алексинцу потврдила је још једну изборну листу. Као друга проглашена листа за предстојеће локалне изборе је одборничка коалициона листа под називом „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) Драган Mарковић – Палма”. Први на листи је актуелни заменик председника општине и председник општинског одбора алексиначких социјалиста Чедомир Ракић, други је Горан Петковић, председник ОО ЈС у Алексинцу, док је трећа Ивона Петровић, професор разредне наставе.

SPS i JS

Први на листи Ракић у саопштењу за јавност истакао је да је значајан број нових одборничких кандидата на листи који припадају разним професијама, од пољопривредника, домаћица до лекара и доктора наука.

̶ На нашој листи је 71 одсто нових људи, а преко 40 одсто су жене. Ту је и велики број младих и образованих особа. Седморо особа је испод 30 година старости, дванесторо је испод 40 година, а десеторо је млађих од 50 година ̶ објаснио је Ракић. 

Он је још напоменуо и да на изборе излазе „никад јачи, никад јединственији и са позитивном кампањом”.

На коалиционој листи од 41 одборника 30 одсто одборничких места је припало Јединственој Србији, што је процентуално нешто више у односу на листи за републичке изборе, односно народне посланике.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − six =