Startuju prvenstva rukometaša i rukometašica

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Centralne Srbije usvojen je kalendar prolećnog dela prvenstva Prvih liga – Istok i Zapad u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prema tom kalendaru, zbog prekida jesenjeg dela takmičenja, sve ekipe će najpre morati da odigraju zaostale utakmice.

 

RK Aleksinac (foto iz arhive)

Tako će rukometaši Aleksinca, koji se takmiče u B grupi Prve lige – Istok, 20. ili 21. marta i nedelju dana kasnije odigrati utakmice 8. i 9. kola, a rivali će im biti BSK Heba i Niška Banja. Prolećni deo prvenstva startovaće utakmicama 10. kola koje su na programu 3. ili 4. aprila, kada će aleksinački rukometaši dočekati ekipu Mladosti iz Vranja.

Kada je o rukometašicama Aleksinca reč, koje se, inače, takmiče u B grupi Prve lige – Istok, one bi najpre 13. ili 14. marta u Lebanu igrale zaostali meč  protiv Radana, a tu je i odložena utakmica u kojoj bi trebalo da ugoste Munje iz Bujanovca za koju termin još uvek nije određen. Prvenstvo bi trebalo da krene 27. ili 28. marta.

 

ŽRK Aleksinac (foto iz arhive)

Pripreme u jeku

Pripreme RK Aleksinac za nastavak prvenstva počele su 26. januara. Pod nadzorom trenera Vladana Stošića, rukometaši treniraju utorkom, sredom i petkom u Hali sportova.

A rukometašice ŽRK Aleksinac sa pripremama su počele pre dve nedelje. Zajedno sa trenerom Draganom Todorovićem treniraju tri puta sedmično, a u nedelju će imati i prvi kontrolni meč i to u Ćićevcu protiv ŽRK Atom, koji trenira bivša srpska reprezentativka Jovana Bartošić.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 5 =