Ко ће играти у „Коси”

Tридесетак пре свега младих глумаца, плесача и музичара учествовало је на синоћној аудицији Студија глуме Центра за културу и уметност из Алексинца, који ће ускоро отпочети продукцију своје нове представе.

Како је у плану постављање на сцену позоришне представе-мјузикла по мотивима мјузикла „Коса”, трочлани жири је од пријављених тражио да на сцени нешто одиграју, отпевају или једноставно одглуме. Жири је тражио да види ко зна да пева, ко зна да плеше, ко зна да глуми, а ко може све то.

Међутим, како ће представа бити у нешто другачијем издању, промењеног текста и са делом нове, оригиналне музике, тек на премијери ће се видети како је режисер све то замислио.

− Пре свега, ја бар тако радим и тако функционише мој систем рада, ја волим да чујем њих. „Коса” је један комад који је антиратни пре свега и негде има тај неки бунт у себи. Ја бих волео да чујем младе и децу шта је њихов бунт и онда на основу тога да негде прилагодимо и причу и режију и све. Пре свега они морају да проговоре да би то на крају било то − каже Младен Милојковић, глумац Луткарског позоришта у Нишу који ће урадити и режију за ову представу.

Поред Младена на представи ће радити и Миља Миловановић која води Омладински хор ЦКУ, затим Милан Петковић који води омладински оркестар, а такође ће сарадница на овој представи бити глумица Крушевачког позоришта Биљана Николић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 5 =