Стартују првенства рукометаша и рукометашица

На јучерашњој седници Управног одбора Рукометног савеза Централне Србије усвојен је календар пролећног дела првенства Првих лига – Исток и Запад у мушкој и женској конкуренцији. Према том календару, због прекида јесењег дела такмичења, све екипе ће најпре морати да одиграју заостале утакмице.

 

РК Алексинац (фото из архиве)

Тако ће рукометаши Алексинца, који се такмиче у Б групи Прве лиге – Исток, 20. или 21. марта и недељу дана касније одиграти утакмице 8. и 9. кола, а ривали ће им бити БСК Хеба и Нишка Бања. Пролећни део првенства стартоваће утакмицама 10. кола које су на програму 3. или 4. априла, када ће алексиначки рукометаши дочекати екипу Младости из Врања.

Када је о рукометашицама Алексинца реч, које се, иначе, такмиче у Б групи Прве лиге – Исток, оне би најпре 13. или 14. марта у Лебану играле заостали меч  против Радана, а ту је и одложена утакмица у којој би требало да угосте Муње из Бујановца за коју термин још увек није одређен. Првенство би требало да крене 27. или 28. марта.

 

ЖРК Алексинац (фото из архиве)

Припреме у јеку

Припреме РК Алексинац за наставак првенства почеле су 26. јануара. Под надзором тренера Владана Стошића, рукометаши тренирају уторком, средом и петком у Хали спортова.

A рукометашице ЖРК Алексинац са припремама су почеле пре две недеље. Заједно са тренером Драганом Тодоровићем тренирају три пута седмично, а у недељу ће имати и први контролни меч и то у Ћићевцу против ЖРК Атом, који тренира бивша српска репрезентативка Јована Бартошић.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 7 =