Trio de Žaneiro

Srpska premijera „Trio de Žaneira” u Aleksincu

Tročlani kamerni sastav sačinjen od profesora i studenata Fakulteta u Nišu, zanimljivog naziva „Trio de Žaneiro”, večeras će se na svojoj srpskoj premijeri predstaviti publici u Aleksincu. Ovaj sastav, koji čine profesor Bratislav Zlatković i studenti Miloš Vuković i Pavle Žarkić, do sada je nastupio samo jednom i to izvan granica Republike Srbije, u susednoj Bugarskoj. Sastav „Trio de Žaneiro” nastupiće večeras u Galeriji 2 Doma kulture od 19:30.

Trio de Žaneiro U Centru za kulturu i umetnost poručuju ljubiteljima klasične muzike da ne bi trebalo da propuste ovu ekskluzivnu priliku.

‒ ‘Trio de Žaneiro’ se prvi put predstavlja koncertnom aktivnošću u Srbiji i program koji izvode takođe je premijeran. Bratislav Zlatković je vanredni profesor i šef katedre Fakulteta muzičkih umetnosti u Nišu, inače nama od ranije poznat iz grupe ‘Krešendo’ i jedno vreme kao član ‘Galije’. Miloš je student završne godine, a Pavle treće na ovom fakultetu i obojica su veoma poznata koncertnoj javnosti – kaže Ivan Matejević, stručni saradnik CKU. 

Trio će izvesti zanimljiv program, a pored dela poznatih autora, publika će moći da čuje i kompoziciju profesora Zlatkovića.

‒ To je jedan zanimljiv program, klasičan program za gitaru i flautu, pošto profesor Zlatković svira flautu. Sviraće Ambrozijusa, Stingla, Pijacolu, Tesara, a sviraće i jednu poznatu kompoziciju Bate Zlatković Night in Palilula, koja je nagrađivana – dodaje Matejević. 

Prvi nastup „Trio de Žaneiro” imao je 5. aprila u Ćustendilu na 23. Međunarodnom festivalu gitare, gde je profesor Zlatković učestvovao i kao član žirija. Ovaj muzičar poznat je i kao direktor muzičkih festivala Nisomnija i Majska pesma, a jedan je od osnivača i umetnički direktor Naisus Gitar festivala.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − twelve =