Trio de Žaneiro

Српска премијера „Трио де Жанеира” у Алексинцу

Трочлани камерни састав сачињен од професора и студената Факултета у Нишу, занимљивог назива „Трио де Жанеиро”, вечерас ће се на својој српској премијери представити публици у Алексинцу. Овај састав, који чине професор Братислав Златковић и студенти Милош Вуковић и Павле Жаркић, до сада је наступио само једном и то изван граница Републике Србије, у суседној Бугарској. Састав „Трио де Жанеиро” наступиће вечерас у Галерији 2 Дома културе од 19:30.

Trio de Žaneiro У Центру за културу и уметност поручују љубитељима класичне музике да не би требало да пропусте ову ексклузивну прилику.

‒ ‘Трио де Жанеиро’ се први пут представља концертном активношћу у Србији и програм који изводе такође је премијеран. Братислав Златковић је ванредни професор и шеф катедре Факултета музичких уметности у Нишу, иначе нама од раније познат из групе ‘Крешендо’ и једно време као члан ‘Галије’. Милош је студент завршне године, а Павле треће на овом факултету и обојица су веома позната концертној јавности – каже Иван Матејевић, стручни сарадник ЦКУ. 

Трио ће извести занимљив програм, а поред дела познатих аутора, публика ће моћи да чује и композицију професора Златковића.

‒ То је један занимљив програм, класичан програм за гитару и флауту, пошто професор Златковић свира флауту. Свираће Амброзијуса, Стингла, Пијацолу, Тесара, а свираће и једну познату композицију Бате Златковић Night in Palilula, која је награђивана – додаје Матејевић. 

Први наступ „Трио де Жанеиро” имао је 5. априла у Ћустендилу на 23. Међународном фестивалу гитаре, где је професор Златковић учествовао и као члан жирија. Овај музичар познат је и као директор музичких фестивала Нисомнија и Мајска песма, а један је од оснивача и уметнички директор Наисус Гитар фестивала.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 1 =