Solunska

Solunska: put, korzo i radost što nema više prašine

Asfaltiranje Solunske ulice u naseljima Žitkovac i Prćilovica, koja je na neki način i prečica prema selima na levoj obali Južne Morave, donelo je radost vozačima, a još više žiteljima koji žive u njoj. Za vozače je ova radost kratko trajala, pošto je od 1. jula najavljeno zatvaranje saobraćajnice zbog rušenja mosta na tamošnjem vodopropustu i izgradnja novog. Radovi na ovom objektu trajaće narednih 45 dana, a njihova vrednost je nešto više od dva miliona bez PDV-a.

Ovaj most je ionako bio usko grlo i praktično preko njega, zbog uskog kolovoza, nisu mogli da prolaze kamioni. Novoizgrađeni most, kako najavljuju investitori, biće u širini asfaltnog kolovoza sa pešačkom stazom. I kada ovaj most bude završen vozači će morati da budu veoma pažljivi kada prolaze ovom deonicom.

Most u Solunskoj

Naše iskustvo pokazuje da je u popodnevnim i večernjim satima u Solunskoj ulici mnogo šetača i dece, a prvih nekoliko dana i parkiranih automobila. Očito da je asfaltiranje ove ulice za veći broj žitelja bio značajan i radostan događaj, pa su iskoristili priliku da na novom asfaltu naprave neku vrstu korzoa. Razdragani su i mališani koji su ranije svoje dečačke dane provodili pored saobraćajnice na kojoj svaki prolazak vozila značio i podizanje oblaka prašine.

Stiče se utisak da su i životinje osetile blagodeti asfalta, pa nije redak slučaj da neko od lokalnih pasa leškari na toplom asfaltu. Zato ako prolazite ovim putem oprez, ali i obratite pažnju na ozarenost lica koja susrećete i pokušajte da shvatite da je umeće uživati u tako malim sitnicama koje naš život čine zanimljivim.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 2 =