sneško

Sneg do 20 centimetara

Snežni pokrivač na teritoriji opštine Aleksinac približne je visine skoro u svim delovima, tačnije u onim mestima gde se obavljaju merenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima ove službe, najdeblji snežni pokrivač ima Gredetin, gde je izmereno 19 centimetara snega. Oko 17 centimetara zabeleženo je u preko trideset kilometara udaljenom Rsovcu, a isto toliko snega palo je i u sokobanjskom selu Jezeru. Izmereni snežni pokrivač najmanji je u Mozgovu i tamo je izmereno 15 centimetara.

Takođe i u gradu Nišu zabeležena je približna dubina snega od oko 20 centimetara.
S obzirom da trenutno nema zvaničnih merenja u samom Aleksincu, naša ekipa u centru grada izmerila je oko 13 centimetara snega.

merenje

Verovatno je u pojedinim delovima sneg dostigao i veću dubinu, ali s obzirom da RHMZ obavlja merenja samo u nekoliko aleksinačkih sela, molimo čitaoce da se priključe i pošalju nam fotografije merenja snega u svom mestu na radioaleksinac@gmail.com.

 

2 komentara

  1. I prošle padavine Gredetin najviše snega u opštini,i posle ovih padavina isto…slučajno ili ne,da pogađamo…pozdrav redakciji!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 10 =