Škola u Žitkovcu dobija novu ogradu

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Žitkovcu ovih dana uveliko se radi na postavljanju nove dvorišne ograde. Dotrajalu betonsku ogradu staru više od 50 godina zameniće transparentna metalna ograda visine 2, 20 metara. Ove radove čija je vrednost 1.011.000 dinara finansira ministarstvo prosvete.

– Pored dvorišne ograde postavlja se i ograda ispred škole prema ulici Ratka Jovića. Ona će biti visoka 1, 20 metara. Čitav ovaj prostor ispred škole dobiće potpuno nov izgled. Zasađen je novi drvored jer smo od Odeljenja za komunalne i građevinske poslove dobili nalog da uklonimo staro drveće koje je počelo da se suši. Pored novog ukrasnog drveća, stubastog graba i katalpe, čitav taj prostor ukrasiće i nova led rasveta koju smo kao donaciju dobili od lokalne samouprave – kaže direktor škole Milan Dinić.

Dinić podseća da je u međuvremenu zamenjena stolarija novom PVC stolarijom na jednom delu fiskulturne sale i postavljena zaštitna mreža. Takođe, sala je dobila i novu led rasvetu a u narednom periodu, kako kaže Dinić, biće zamenjena i stolarija na drugoj strani sale.

U školi se uveliko razmišlja o izdavanju prostorija kuhinje u zakup zainteresovanim licima koja bi pripremala užinu za učenike, ali se čeka saglasnost Direkcije za imovinu.

U ovoj, jednoj od najvećoj osnovnih škola na teritoriji aleksinačke opštine, nastava se kako napominje direktor Milan Dinićrealizuje uz pomoć savremenih multimedijalnih, video i audio nastavnih sredstva, a od ove školske godine učenicima i nastavnicima je na raspolaganju i multimedijalna sala sa savremenom opremom i kapacitetom od 70-80 mesta.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + four =