Школа у Житковцу добија нову ограду

У Основној школи „Вук Караџић” у Житковцу ових дана увелико се ради на постављању нове дворишне ограде. Дотрајалу бетонску ограду стару више од 50 година замениће транспарентна метална ограда висине 2, 20 метара. Ове радове чија је вредност 1.011.000 динара финансира министарство просвете.

– Поред дворишне ограде поставља се и ограда испред школе према улици Ратка Јовића. Она ће бити висока 1, 20 метара. Читав овај простор испред школе добиће потпуно нов изглед. Засађен је нови дрворед јер смо од Одељења за комуналне и грађевинске послове добили налог да уклонимо старо дрвеће које је почело да се суши. Поред новог украсног дрвећа, стубастог граба и каталпе, читав тај простор украсиће и нова лед расвета коју смо као донацију добили од локалне самоуправе – каже директор школе Милан Динић.

Динић подсећа да је у међувремену замењена столарија новом ПВЦ столаријом на једном делу фискултурне сале и постављена заштитна мрежа. Такође, сала је добила и нову лед расвету а у наредном периоду, како каже Динић, биће замењена и столарија на другој страни сале.

У школи се увелико размишља о издавању просторија кухиње у закуп заинтересованим лицима која би припремала ужину за ученике, али се чека сагласност Дирекције за имовину.

У овој, једној од највећој основних школа на територији алексиначке општине, настава се како напомиње директор Милан Динићреализује уз помоћ савремених мултимедијалних, видео и аудио наставних средства, а од ове школске године ученицима и наставницима је на располагању и мултимедијална сала са савременом опремом и капацитетом од 70-80 места.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =