Savez u službi klubova

Juče je održana redovna godišnja Skupština Sportskog saveza opštine Aleksinac, na kojoj je jednoglasno usvojen izveštaj o radu i finansijskom poslovanju u 2019. godini.

Izveštaj o radu podneo je Bojan Mladenović, predsednik ove asocijacije koja okuplja 58 sportskih klubova i četiri saveza.

Sportski savez Aleksinac

̶ Ono što moramo da istaknemo kao važne činjenice je da su pojedini naši klubovi promenili stepen takmičenja, pa je tako KK Napredak JKP ušao u Košarkašku ligu Srbije i time postigao istorijski uspeh. Tu je i FK Napredak 1929 koji se polako vraća tamo gde mu je i mesto. Što se pojedinaca tiče, odlične rezultate postigli su takmičari u borilačkim sportovima, zatim atletičari, planinari, ribolovci, a nadamo se da će i ostali u narednoj godini postići zapažene rezultate ̶ istakao je, pored ostalog, Mladenović. 

Po njegovim rečima, tokom godine Sportski savez je uvek bio u službi sportskih organizacija kojima je bila potrebna bilo kakva pomoć, pogotovo kada je reč o pripremanju dokumentacije za učešće na konkursu Skupštine opštine za sufinansiranje godišnjih programa u oblasti sporta.

Uz to, potpisan je ugovor sa Opštom bolnicom o besplatnim pregledima za sve sportiste sa teritorije opštine. Od ostalih aktivnosti treba pomenuti organizovanje tradicionalnog Memorijalnog turnira „Slobodan Jovanović Banana”, turnira u basketu 3H3 i turnira u odbojci na pesku u muškoj i ženskoj konkurenciji. Savez je radio na predstavljanju aktivnosti pojedinih klubova tokom leta i na Malom sajmu sporta. Konstatovano je da je u realizaciji pojedinih programskih aktivnosti ostarena dobra saradnja sa Stonoteniskim savezom opštine, Šahovskim klubom Lav i Atletskim klubom Napredak.

U diskusiji, koja je usledila posle izveštaja, pokrenuta je inicijativa za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu u Aleksincu.

Na kraju Skupštine delegati su usvojili program rada za 2020. godinu.


Priznanje Filipu Trajkoviću 

Pre početka Skupštine, članica Upravnog odbora Sportskog saveza Mihaela Golubović uručila je jedno od priznanja za postignute rezultate u 2019. godini. Umesto laureata Filipa Trajkovića, člana Džudo i džiu-džicu kluba NiF, koji nije prisustvovao svečanoj ceremoniji u Domu kulture, priznanje je uručeno njegovom treneru Draganu Trajkoviću.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =