Савез у служби клубова

Јуче је одржана редовна годишња Скупштина Спортског савеза општине Алексинац, на којој је једногласно усвојен извештај о раду и финансијском пословању у 2019. години.

Извештај о раду поднео је Бојан Младеновић, председник ове асоцијације која окупља 58 спортских клубова и четири савеза.

Sportski savez Aleksinac

̶ Оно што морамо да истакнемо као важне чињенице је да су поједини наши клубови променили степен такмичења, па је тако КК Напредак ЈКП ушао у Кошаркашку лигу Србије и тиме постигао историјски успех. Ту је и ФК Напредак 1929 који се полако враћа тамо где му је и место. Што се појединаца тиче, одличне резултате постигли су такмичари у борилачким спортовима, затим атлетичари, планинари, риболовци, а надамо се да ће и остали у наредној години постићи запажене резултате ̶ истакао је, поред осталог, Младеновић. 

По његовим речима, током године Спортски савез је увек био у служби спортских организација којима је била потребна било каква помоћ, поготово када је реч о припремању документације за учешће на конкурсу Скупштине општине за суфинансирање годишњих програма у области спорта.

Уз то, потписан је уговор са Општом болницом о бесплатним прегледима за све спортисте са територије општине. Од осталих активности треба поменути организовање традиционалног Меморијалног турнира „Слободан Јовановић Банана”, турнира у баскету 3Х3 и турнира у одбојци на песку у мушкој и женској конкуренцији. Савез је радио на представљању активности појединих клубова током лета и на Малом сајму спорта. Констатовано је да је у реализацији појединих програмских активности остарена добра сарадња са Стонотениским савезом општине, Шаховским клубом Лав и Атлетским клубом Напредак.

У дискусији, која је уследила после извештаја, покренута је иницијатива за изградњу атлетске стазе на Градском стадиону у Алексинцу.

На крају Скупштине делегати су усвојили програм рада за 2020. годину.


Признање Филипу Трајковићу 

Пре почетка Скупштине, чланица Управног одбора Спортског савеза Михаела Голубовић уручила је једно од признања за постигнуте резултате у 2019. години. Уместо лауреата Филипа Трајковића, члана Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, који није присуствовао свечаној церемонији у Дому културе, признање је уручено његовом тренеру Драгану Трајковићу.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 14 =