Magna

Оглас за посао – наговештај новог инвеститора

Иако долазак новог страног инвеститора у Алексинац није званично потврђен, да се нешто дешава и да ће за Алексинчане, по свему судећи, ускоро бити нових радних места, потврђује оглас за раднике који се недавно појавио на интернету. Канадска компанија „Магна” посредством једне агенције огласила је да тражи кандидате за рад на машинама за шивење у Алексинцу. Реч је о компанији која се бави израдом седишта за аутомобилску индустрију, а кандидати би се, како стоји, обучавали у погону компаније у Оџацима.

̶ За кандидате који прођу процес селекције биће организована обука у трајању од три месеца у производном погону компаније ‘Магна’ у Оџацима. Смештај и храна ће бити обезбеђени као и дневнице током обуке – стоји у огласу. 

MagnaНа истом сајту није објављено колико ће радника за почетак бити обучавано, али вероватно је реч о првој групи. Грађане који су на фејсбуку различито коментарисали нови оглас за посао интересовало је и то да ли ће бити потребни радници из других струка. Како стоји у одговору, свакако ће се запошљавати и радници из других струка, али се за сада само траже кандидати који су „имали додира са шивењем”, пошто ће се посао обављати на машинама специфичним за ову врсту производње.

Незванично смо успели да сазнамо да инвеститор озбиљно размишља да гради нову фабрику, која би, када потпуно буде завршена, постала један од значајнијих привредних субјеката на подручју општине Алексинац, барем када је у питању број запослених радника.

Ипак, пошто још нису потписани уговори нико не жели у јавност да изађе са конкретним подацима.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =