Poplave

Sanacija štete od poplava usporava redovno održavanje puteva

Nakon skorašnjih obilnih padavina koje su izazvale izlivanje bujičnih vodotokova, komisija Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac obišla je nekoliko naselja u podjastrebačkom delu opštine i izveštaje prezentovala na jutrošnjoj sednici Štaba.

Konstatovano je da su neasfaltirane seoske ulice pretrpele najveća oštećenja i donet je zaključak da se upute mašine Javnog preduzeća za puteve da saniraju vododerine koje su posledica bujica.

‒ Nakon što smo dobili nalog za intervencije u Vukanji, Gornjem Adrovcu, Trnjanu, Loznacu, Krušju, Gredetinu i Porodinu, angažovali smo tri ekipe. Uglavnom je reč o pošljunčavanju i ravnanju ulica u naseljenim mestima, a takođe i čišćenju zapunjenih kanala. Radovi će se obavljati i tokom vikenda, a pošto nam je deo mehanizacije angažovan na ovim radovima, sve će to usporiti redovno održavanje lokalnih saobraćajnica ‒ rekao je direktor Javnog preduzeća za puteve i stambeno-komunalnu delatnost Miloš Milošević.

Radovi u nekoliko naselja gde se javila šteta trebalo bi da traju desetak dana i oni će biti finansirani iz budžeta opštine Aleksinac.

Kada je reč o mostu u Bankovcu, koji od prošle godine nije u funkciji i koji je pretrpeo nova oštećenja, projektanti će danas izaći na teren radi procene da li se most može sanirati na osnovu prošlogodišnjeg projekta ili je potrebno menjati plan rekonstrukcije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 4 =