Putari spremni za sneg

Iako aktuelne vremenske prilike i sunčani dani prkose kalendaru, aleksinački putari danas su startovali sa dežurstvima i pripremama za zimsku službu. Kažu da je to u skladu sa planom zimskog održavanja puteva i da ih prvi sneg neće dočekati nepripremljene.

Miloš Milošević– Mi smo već spremni i mehanizacija nam je u potpunosti ispravna za naredni zimski period. Pribavili smo dovoljne količine soli i rizle koja nam je neophodna za početak zimskog održavanja i nadamo se da ćemo, ako zima bude snežna, puteve i ulice redovno i kvalitetno održavati – kaže direktor Preduzeća za puteve Miloš Milošević.

Prema njegovim rečima, ovo preduzeće trenutno održava 168 kilometara lokalnih puteva, a ako se ostvare planovi da Solunska ulica u Žitkovcu bude asfaltirana do kraja godine, i ta deonica će biti dodata ovoj kilometraži.

Dok ne počnu i terenski radovi na zimskom održavanju, u ovom preduzeću obavlja se redovno održavanje puteva. Trenutno rade na krpljenju udarnih rupa, košenju rastinja i šiblja, čišćenju bankina i jarkova, a takođe i na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × five =