Путари спремни за снег

Иако актуелне временске прилике и сунчани дани пркосе календару, алексиначки путари данас су стартовали са дежурствима и припремама за зимску службу. Кажу да је то у складу са планом зимског одржавања путева и да их први снег неће дочекати неприпремљене.

Miloš Milošević– Ми смо већ спремни и механизација нам је у потпуности исправна за наредни зимски период. Прибавили смо довољне количине соли и ризле која нам је неопходна за почетак зимског одржавања и надамо се да ћемо, ако зима буде снежна, путеве и улице редовно и квалитетно одржавати – каже директор Предузећа за путеве Милош Милошевић.

Према његовим речима, ово предузеће тренутно одржава 168 километара локалних путева, а ако се остваре планови да Солунска улица у Житковцу буде асфалтирана до краја године, и та деоница ће бити додата овој километражи.

Док не почну и теренски радови на зимском одржавању, у овом предузећу обавља се редовно одржавање путева. Тренутно раде на крпљењу ударних рупа, кошењу растиња и шибља, чишћењу банкина и јаркова, а такође и на постављању вертикалне саобраћајне сигнализације.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 1 =