Priželjkuju baraž za viši rang

U prva tri kola prolećnog dela prvenstva Nišavske okružne lige, fudbaleri Palilule iz Aleksinca zabeležili su jednu pobedu i dva poraza. Pred svojim navijačima sa 3:2 pobedili su novajliju u ligi Elid iz Donjeg Dušnika, u Batušincu su poraženi od tamošnje Mladosti sa 5:0, a poraz su pretrpeli i u Balajincu od Zemljoradnika sa 2:1. Sa osam trijumfa, dva remija i devet poraza i uz gol-razliku od 33 postignuta i 39 primljenih golova, Palilula je sa 26 bodova na devetoj poziciji.

‒ Na startu drugog dela prvenstva izgubili smo dve utakmice i platili ceh nesiskustvu. Tokom zimske pauze značajno smo podmladili tim, jer je omladinska ekipa Napretka prestala da se takmiči. Otuda su došli igrači rođeni 2000, 2001. i 2002. godine, tako da u ekipi dominiraju omladinici uz dva-tri iskusna igrača, ako mogu da ih nazovem iskusnim, jer i oni isto imaju po 24-25 godina ‒ kaže trener Palilule, Marko Stevanović.

‒ Naše ambicije su opstanak u ligi. Na osnovu postignutih rezultata do sada mi uopšte nismo ugroženi, čak u nekim kombinacijama ako sedma ekipa bude igrala baraž postoje neke mogućnosti da se dokopamo i tog baraža. Svako ima velike ambicije pa tako i mi, nikad se ne zna.

‒ U jesenjem delu šampionata bili ste trener Napretka, a sada ste se vratili u svoj matični klub. Uzgred, Vi ste i jedan od osnivača Palilule.

‒ Napredak sam morao da napustim jer sam trenutno na seminaru za UEFA B licencu, pa mi obaveze nisu dozvoljavale da postignem baš sve. Posedujem C licencu i sa njom sam radio na osnovu nekih iskustava koje sam stekao od trenera koji su me trenirali. Na ovom seminaru predavanja nam drže treneri koji imaju veliko iskustvo, koji su radili u reprezentacijama i ozbiljnim klubovima i od njih može dosta da se nauči. Tek sada kada sam krenuo malo ozbiljnije da se bavim ovom tematikom vidim da dosta toga nisam znao. A u Palilulu sam se vratio da pomognem ovim mladim momcima da što bolje odigraju ovu polusezonu i pripreme se za novu ‒ kaže na kraju razgovora trener Marko Stevanović.


Rešen problem igrališta

Fudbalski klub Palilula je osnovan 2010. godine u Aleksincu. Odmah se uključio u Opštinsku ligu i osvojio prvo mesto sa 73 boda, odnosno 24 pobede, jedan remi i jedan poraz, uz fantastičnu gol razliku 86:21! Osvajanjem šampionske titule Palilula se plasirala u Nišavsku okružnu ligu, gde se i danas takmiči, ističe trener Stevanović.

‒ Klub besprekorno funkcioniše, nemamo nikakvih problema, niti dugovanja, snalazimo se i borimo i nadam se da ćemo postojati još dugo. Veliki problem na početku bio je nedostatak igrališta. Taj smo problem rešili, uspostavili smo korektnu saradnju sa Upravom OFK Napretka 1929, predstavnicima Opštine i OTIS-om ‒ ističe trener Stevanović.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen + eleven =