Prijem kod zvaničnika i humanitarna akcija u Nedelji Crvenog krsta

Od 8. do 15. maja u Aleksincu se obeležava Nedelja Crvenog krsta. Svakog 8. maja u celom svetu se obeležava dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač najveće i najstarije humanitarne organizacije i to je dan Crvenog krsta. Crveni krst u Aleksincu osnovan je među prvima u Srbiji još davne 1876. godine.

‒ Nedelju Crvenog krsta obeležićemo prijemom kod predsednika opštine Aleksinac Nenada Stankovića koji je planiran za sutra od 8 sati, dok će od 9 sati delegaciju Crvenog krsta ugostiti direktor Opšte bolnice Aleksinac Goran Vidić. Delegacija će od 10 sati biti kod direktora Doma zdravlja Rodoljuba Živadinovića i ovom prilikom biće potpisan ‘Sporazim o sprovođenju minimalnih aktivnosti iz oblasti preventivne i zdravstvene zaštite’ između Doma zdravlja Aleksinac i Crvenog krsta Aleksinac. Ovaj sporazum je veoma bitan, jer predstvlja razmenu iskustava i sprovođenje zajedničkih aktivnosti iz oblasti preventivne i zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Aleksinac ‒ najavio je sekretar Crvenog krsta Aleksinac Milan Terzić i dodao da oni cele nedelje slave hrabrost i posvećnost njihovih volontera i zaposlenih, čije aktivnosti i predan rad omogućavaju ublažavanje ljudske patnje, spasavanje života i doprinose jačanju otpornosti zajednice.

U sklopu obeležavanje nedelje Crvenog krsta u subutu, 11. maja, biće organizovana akcija prikupljana krvi. Pored Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi koji su organizatori akcije, Klub dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srce” uključuo se kao partner u organizaciji. Ovo je sada već tradicionalna akcija koja se održava 11. maja na Dan nacionalnih davalaca krvi i cilj je da se ovom prilikom prikupi preko 100 jedinica krvi. Kao i prethodne, i ova akcija će biti održana u prostorijama Doma kulture u Aleksincu od 8 do 14 časova.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − one =