Пријем код званичника и хуманитарна акција у Недељи Црвеног крста

Од 8. до 15. маја у Алексинцу се обележава Недеља Црвеног крста. Сваког 8. маја у целом свету се обележава дан када је рођен Анри Динан, оснивач највеће и најстарије хуманитарне организације и то је дан Црвеног крста. Црвени крст у Алексинцу основан је међу првима у Србији још давне 1876. године.

‒ Недељу Црвеног крста обележићемо пријемом код председника општине Алексинац Ненада Станковића који је планиран за сутра од 8 сати, док ће од 9 сати делегацију Црвеног крста угостити директор Опште болнице Алексинац Горан Видић. Делегација ће од 10 сати бити код директора Дома здравља Родољуба Живадиновића и овом приликом биће потписан ‘Споразим о спровођењу минималних активности из области превентивне и здравствене заштите’ између Дома здравља Алексинац и Црвеног крста Алексинац. Овај споразум је веома битан, јер предствља размену искустава и спровођење заједничких активности из области превентивне и здравствене заштите на територији општине Алексинац ‒ најавио је секретар Црвеног крста Алексинац Милан Терзић и додао да они целе недеље славе храброст и посвећност њихових волонтера и запослених, чије активности и предан рад омогућавају ублажавање људске патње, спасавање живота и доприносе јачању отпорности заједнице.

У склопу обележавање недеље Црвеног крста у субуту, 11. маја, биће организована акција прикупљана крви. Поред Црвеног крста и Завода за трансфузију крви који су организатори акције, Клуб добровољних давалаца крви „Хумано срце” укључуо се као партнер у организацији. Ово је сада већ традиционална акција која се одржава 11. маја на Дан националних давалаца крви и циљ је да се овом приликом прикупи преко 100 јединица крви. Као и претходне, и ова акција ће бити одржана у просторијама Дома културе у Алексинцу од 8 до 14 часова.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − seven =