E vrtić

Prijava za vrtić bez dokumentacije i troškova

I građani Aleksinca imaju priliku da decu za vrtić prijave elektronski, što je potpuno besplatna procedura, poručuju u Opštinskoj upravi. Prijava se podnosi popunjavanjem onlajn obrasca na Portalu eUprava.

Vrtić Olakšavajuća okolnost je što nije potrebno prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju, jer se ova dokumenta pribavljaju automatski. Ipak da bi se došlo do eleketronskog obrasca, potrebno je otvoriti nalog na Portalu eUprava.

̶  Ukoliko želite da se registrujete korisničkim imenom i lozinkom potrebno je da priložite očitan, skeniran ili fotografisan lični dokument (lična karta ili pasoš). Na adresu elektronske pošte koju ste naveli dobićete poruku i link putem koga je potrebno da potvrdite registraciju. Korisnički nalog postaje aktivan kada Vaša dokumenta proveri ovlašćeno lice najkasnije u roku od 24 časa – obaveštavaju na eUpravi

Tek kada se aktivira nalog otvara se mogućnost popunjavanja elektronskog obrasca za prijvaljivanje u vrtić. Roditelji više neće morati da odlaze na razčičite šaltere prilikom prijave deteta, kažu u Opštinskoj upravi i podsećaju da je u toku implementacija ove usluge u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =