Pregršt medalja sa Prvenstva Srbije

Na Prvenstvu Srbije, održanom juče u Despotovcu u organizaciji Srpske karate unije, Karate klub Šumatovac iz Aleksinca i njegovi mladi članovi imali su bogatu žetvu medalja – osvojili su 16 odličja – četiri zlatna, šest srebrnih i šest bronzanih. U konkurenciji 23 kluba sa 380 takmičara svih uzrasta, Šumatovac je u generalnom plasmanu zauzeo visoko peto mesto i nagrađen je peharom.

Najsjajnije medalje u katama pojedinačno osvojili su: Kristina Pavlović, Emina Mladenović i Lazar Vlajić. Kada se radi o ekipnom plasmanu, zlatom se okitio kata tim „Šumatovac 1ˮ koji su činile: Teodora Pavlović, Kristina Pavlović i Milica Milovanović.

Srebrne medalje u katama pojedinačno izborili su: Luka Đorđević, Petar Živković, Aleksa Zlatanović, Ilija Maljenović, Milica Jovanović i Teodora Pavlović, a bronzane Marija Aleksić, Milica Milovanović, Ena Radulović i Iva Pavlović. Bronzana odličja osvojili su i kata timovi „Šumatovac 2ˮ (Luka Aleksić, Luka Đorđević, Petar Živković) i „Šumatovac 3ˮ (Milica Jovanović, Marija Aleksić, Emina Mladenović).

‒ Ponosim se rezultatima koje smo postigli na Prvenstvu Srbije ‒ veli predsednik i jedan od trenera Karate kluba „Šumatovac“ Dejan Vuksanovcić.

‒ Pet naših takmičarki se pripremaju da u maju mesecu polažu za majstorsko zvanje i crni pojas, ali i za nastup na Svetskom prvenstvu koje će se u novembru održati u Požarevcu ‒ ističe Vuksanović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − three =