Poskupljenje „drma” plovak

Prema pravilniku Ministarstva zaštite životne sredine cena godišnje dozvole za rekreativni robolov za 2019. iznosi 7000 dinara što je za hiljadu dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Da je ovo povećanje uslovilo manji broj izdatih dozvola potvrđeno nam je u Klubu sportskih ribolovaca „Trnjane” iz Trnjana.

– Primera radi, u ovom periodu prošle godine imali smo tri puta više izdatih dozvola, što jasno govori kako su ribolovci prihvatili poskupljenje. Mogu da kažem da su i ogorčeni a uz to riba slabo „radi” na Bovanskom jezeru i Južnoj Moravi a pecanje na nekoj drugoj lokaciji zbog finansijske situacije mnogi sebi ne mogu da priušte. Imam saznanja da je broj izdatih dozvola od 1. januara manji i kod nekih drugih organizacija – kaže za naš portal, predsednik KSR „Trnjane” Miomir Dimitrijević i izražava nadu da će se sa dolaskom proleća situacija sa izdavanjem dozvola malo poboljšati.

Za ribolovce iz druge kategorije godišnja dozvola košta 3500 dinara (prošle godine 3000) dok je za treću kategoriju cena ostala ista – 600 dinara.

Planom i programom za 2019. godinu u KSR „Trnjane” predviđene su brojne aktivnosti, a prva će biti realizovana u aprilu.

– Prvo takmičenje koje organizujemo zakazano je za 14. april. Reč je o pojedinačnom opštinskom takmičenju seniora na Bovanskom jezeru, a na istom jezeru 9. juna ćemo organizovati 13. ti po redu Međunarodni kup „Trnjane 2019” – najavljuje Dimitrijević i dodaje da SPIN sekcija planira organizovanje pojedinačnog državnog prvenstva.

Članove KSR „Trnjane” očekuju i učešća na velikom broju takmičenja među kojima su i dva međunarodna, u Makedoniji i Crnoj Gori a Dimitrijević se nada da će njegovi ribolovci biti uspešni kao i minulih godina.

I u ovoj godini KSR „Trnjane” će biti suorganizator takmičenja u pripremanju riblje čorbe na keju pored Moravice a neće izostati ni aktivnosti oko „Male škole ribolova” i projekta iz oblasti životne okoline „Zelena strana”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + fourteen =