Paketi

Podela paketa za penzionere i vikendom

Distribucija paketa pomoći penzionerima počela je prošlog petka i za nedelju dana radnici Opštinske uprave i prijavljeni volonteri podelili su 2450 paketa u 31 naselju, a nakon današnjeg dana, paketi će biti podeljeni u polovini sela naše opštine.

Prvog dana pakete su dobili penzioneri u Glogovici, Aleksinačkom Bujmiru, Dobrujevcu, Crnoj Bari i Prekonozima, a ovom prilikom je uručeno 369 paketa.

Minulog vikenda je podeljeno 440 paketa i to 361 u subotu, a 79 u nedelju. Volonteri su u subotu obišli penzionere u Stancima, Prugovcu, Draževcu i Rsovcu, dok je nedelja bila rezervisana za meštane Lipovca.

Paketi pomoći su u ponedeljak otišli put Donjeg Krupca, Belog Brega, Bovna, Koprivnice, Ljuptena i Porodina, ukupno 387, dok su u utorak 453 paketa dobili penzioneri u Vukanji, Bradarcu, Gornjem Krupcu, Velikom Drenovcu, Bankovcu i Dašnici.

penzioneri

U sredu je podeljeno 348 paketa volonterima koji će ih ovih dana dostaviti penzionerima u Kraljevu, Subotincu i Malom Drenovcu, a juče je taj broj iznosio 447 i oni su uručeni u Grejaču, Gornjem i Donjem Adrovcu, Gornjem Suhotnu, Vrćenovici i Kulini tamošnjim penzionerima.

Volonteri su danas otišli put Loćike, Šurića, Česte i Čukurovca sa planom da u ovim selima 143 penzionera dobije svoje pakete.

Organizatori podele planiraju da i tokom nastupajućeg vikenda angažuju volontere i podele 765 paketa. Prema planu, u subotu će obići penzionere u Vakupu, Moravskom Bujmiru, Donjem Suhotnu, Deligradu, Vukašinovcu i Jasenju, dok će u nedelju obići Rutevac.

Kada će ostali penzioneri dobiti pakete pomoći znaće se već u ponedeljak, kada se nastavlja akcija podele.

Do kraja akcije preko devet hiljada penzionera sa područja opštine Aleksinac, čija su mesečna primanja ispod 30 hiljada dinara, dobiće paket pomoći koji se sastoji od osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu. Ova pomoć je obezbeđena sredstvima iz budžeta lokalne samouprave.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 5 =